Funds Allocation Assistant

Bilden är lånad från Avis.com

Bilden är lånad från Avis.com


De senaste tre veckor har mest handlat om att lära sig ett nytt språks facktermer och att sätta sig in i ett nytt arbete. Har fått arbete på Avis Bilutleie här i Norge som Funds Allocation Assistant. Så jag sitter på huvudkontoret i Slependen strax utanför Oslo och bokför inkommande betalningar från de svenska stationerna. Och detta är alltså debet och kredit och är något jag inte är helt uppdaterad med om man säger så. Första och andra terminen i skolan är senast jag pysslade med det och att dessutom göra allt på norska nu gör inte saken lättare så att säga. Men en utmaning och en stor erfarenhet som jag just nu brinner för. Det är verkligen skitkul, vilket jag inte trodde jag skulle säga när jag satt där med omtentan i bibliotekslokalerna på Högskolan i Borås under sommaren 2008 ;) Nytt är även arbetstiderna. Från att tidigare arbetat oregelbundna tider så är det numera måndag till fredag, 08.00 – 16.00 som gäller. Känns konstigt men väldigt skönt att få vara helt ledig på helgerna vilket jag aldrig tidigare varit till 100 procent.

På G

Jag sitter inte helt syssloslös när jag är ledig heller. Just nu har jag och Erik Gustavsson ytterligare två projekt på gång som vi ska försöka få igång under vintern/tidig vår. Likt vår sommar 2010 med utomshusbio så är det något som ”deltagarna” kommer att vara delaktiga i. Hur, var och när projekten kommer starta kommer ni att märka.

I wish you a merry Christmas – Juletider

Nu nalkas juletider och jag och Sara har faktiskt redan haft en liten bjudning hemma i lägenheten i Oslo där det blev kex, mögelost, pepparkakor, kall/varm ljus/röd glögg. En mycket trevlig tillställning måste jag medge. Och självklart spelades det julmusik i bakgrunden, vilket för in mig den absoluta bästa jullåten någonsin. Jag har skrivit om det tidigare (2009-12-24) och står fast i mitt beslut. Det är nämligen Fairytale of New York med The Pogues featuring Kirsty MacColl.

Sången handlar om två irländska immigranter, som träffats i New York och blivit förälskade. Mannen sitter i fyllecellen på julafton och förlorar sig i minnen om det slitiga förhållandet, på de förhoppningar om en ljus framtid som grusats av alkohol och drogmissbruk. MacColls ljusa melodiösa röst står i kontrast mot MacGowans hårda och sträva, och texten är ibland bitterljuv, ibland rent ut bitter: ”You scumbag, you maggot, you cheap lousy faggot, happy Christmas your arse I pray God it’s our last”. Textstycket ”Sinatra was swinging” antyder att historien utspelar sig någon gång efter andra världskriget. Titeln, tagen från J. P. Donleavys roman ”A Fairy Tale of New York”, valdes efter att låten var färdigskriven och inspelad.

/ Källa: Wikipedia

15 år senare…

… så har jag äntligen upptäck Robyns storhet. Jag medger att jag inte tycker att hennes tidigare skivor varit några direkta hitar, men de senaste tre från Body Talk-serien är riktigt grymma. Hon har ett sound som jag bara inte kan sluta lyssna på, men framför allt har jag upptäckt vilken fantastisk sångerska fröken Carlsson är. Den akustiska versionen har Hang with me kan jag helt enkelt inte få nog av.

Förra året samma tidpunkt

Då skrev jag och samma ovanstående Erik på vår julkalender. Jag hade hoppats att jag hade dagens inlägg men det visade sig att jag skrev på jämna dagar. Det betyder att jag istället återupprepar den 12 december 2009 inlägg istället som ett slut på denna avskrivning. Jag känner nämligen att jag luktar både svett under armhålorna och att det smakar illa i munnen. Så duschen och tandborsten är nästa stopp. God jul på er alla så länge…

12 december 2009

Och tomtefar fick tillslut in i Nisses walk-in-pepparkakshus trava. Men varför denna svengelska, tomten har ju svårt att stava. Har tomten dyslexi börjar ryktena florera, ett mysterium någon måste inspektera. Nisse känner sig manad och mysteriet han ska lösa, men var ska han börja? Områdena i landet Överallt och Ingenstans är nämligen monstruösa. Nisse tänker; För om tomten har svårt att stava och skriva, då gäller det att vi är mer än kreativa. Tomten är ju säkert i behov av en medhjälpare då, men för tomten som kan allt, vart vänder han sig när en sådan han behöver tillgå? Som en klar blixt från himlen Rudolf hojtar till. Jag vet vart vi ska men det kan bli lite pill.

För morgondagen till ära hon sjunga med ljus i sin krona, varenda psalm hon med höga toner vill betona. Nisse är tveksam och undrar om det verkligen är rätt väg att gå? Tro mig lovar Rudolf och vårt mål vi snart kommer nå. Så upp och hoppa i kälken för att Tomtefars medhjälpare finna, men en sak kan jag lova er. Medhjälparen är inte en tågvärd(inna). Letandet går vidare och en kvinna dom finna, vacker som få, ungefär som en gudinna. Lucia stiger fram och en ny ledtråd hon ge. Se er omkring där hemma och snart ni ska få se. Vad då tänker Nisse och beger sig på på kälken hemåt. Väl där hemma kommer han på det; ”Det måste vara en jullåt”. I skivspelaren går Triad – tänd ett ljus på höga varv, Nisse funderar viker sig sedan i asgarv. Han vet nu vem som medhjälpare till tomten är.

Related Posts with Thumbnails Jobb